Arbejdsløs og udsat for sexchikane

Som flere nok ved blev jeg mellem august og oktober udsat for grov sexchikane hos Anders Andersens Rengøring. Nu går jeg igen arbejdsløs, uden job og uden formål – føler jeg. Grunden til manglen på arbejde er der flere grunde til. Noget kan jeg fortælle mere om end andre – så som hvad der skete da jeg blev udsat for sexchikane. Der kører lige nu en sag mod Anders Andersens Rengøring pga. det jeg blev udsat for. Derfor må jeg ikke udtale mig særlig meget, da det kan skade sagen.

Nyuddannet

Jeg blev færdiguddannet multimediedesigner for et år siden. Tirsdag d. 17. januar 2017 gik jeg op til eksamen og fik 10 i min afsluttende hovedopgave. Med mod på fremtiden og hvad den havde at byde, hoppede og dansede jeg ud af eksaminationslokalet. Jeg skulle ihvertfald nok få et arbejde hurtigt, for jeg var (eller er?!) dygtig til mit fag og brændte virkelig for det. Nu sidder jeg så her et år efter og kan stadig ikke få et arbejde. Modet på erhvervslivet og fremtiden er faldet ret så meget. Jeg føler mig ikke længere knald dygtig til mit fag og er pludselig blevet i tvivl om hvad jeg skal. Jeg fik til alle samtaler af vide at jeg er dygtig, har talent og at mine mange kompetencer intet fejler. Alligevel er det ikke mig der bliver valgt til stillingen.

Jeg bliver valgt fra, uden at få en begrundelse, som virkelig kan bruges til noget. “Vi raflede med bægeret”. “Du minder om en på kontoret – som lige er gået på barsel”. “Du skal have været færdiguddannet i mere end 5 år” og sådan fortsætter begrundelserne. Intet jeg kan ændre på – måske undtagen at få et barn mere. Jeg har en fornemmelse af at jeg bliver valgt fra fordi jeg kun har Bella. Hvilket de ikke må og derfor ikke siger direkte til mig.

Der er løbet meget vand under broen siden foråret. Der er sket meget og jeg har ændret mig og mit syn på arbejdsmarkedet har ændret sig. Det er svært for mig at se i øjnene, måske er jeg i virkeligheden blevet bange for at arbejde. Bange for igen at blive svigtet af min arbejdsgiver. Bange for igen at blive ydmyget og udsat for grov sexchikane.

Anders Andersens Rengøring – Sexchikane på arbejdspladsen

I maj 2017 tog Anders og jeg det valg, at flytte til Middelfart. Det gjorde vi fordi jeg ALTID var til samtaler i det område. Det var også der de fede jobs meldte sig. Til at begynde med rykkede Anders afdeling hos Anders Andersens Rengøring, hvor han var ansat på daværende tidspunkt. De tilbød mig en tilkalder stilling indtil vi i august 2017 flyttede til Middelfart. Så var rammerne lige sat med en økonomisk sikkerhed.

1. august startede jeg så på fuldtid som Rengøringshåndværker (fin titel for en der vasker trapper og gjorde flyttelejligheder rent). Jeg ender desværre kort efter i den situation at blive udsat for grov sexchikane. Det er så her hvor jeg ikke rigtig kan fortælle mere om hvad der er sket. Ud over at jeg selvfølgelig bliver fyret, fordi jeg siger fra og sygemelder mig pga. den grove sexchikane på arbejdspladsen.

Bum… så stod jeg endnu engang uden arbejde. Med et selvværd der er helt i bund. Med selvsikkerhed der er blevet trampet godt og grundigt på pga. sexchikane. Anders blev uretfærdigt dårligt behandlet og må også skifte job pga. hvad jeg vil kalde psykisk terror af hans arbejdsgiver. Nok med baggrund på min indblanding i sexchikane og fyring fra dem.

Best Of Online

Midt i november får jeg lov at vise hvad jeg kan. Hos, hvad jeg nok vil mene, er verdens bedste arbejdsplads – hvad behandling af deres personale angår. Det blev desværre kun til fire gode uger hos dem. Jeg kan nemlig ikke blive hos dem, fordi de ikke har nok arbejde til at kunne ansætte mig. Det ville ellers være en god start på arbejdslivet. Bliver jeg tilbudt noget hos dem, så takker jeg straks ja, fordi jeg ved de vil behandle mig godt! Best Of Online redede nok den lille smule tillid jeg har tilbage for chefer, kollegaer og kunder.

Hvad nu?

Men hvad så nu, hvad skal der ske. Jeg ved det ikke. Min tillid er brudt og jeg aner ikke hvilket ben jeg skal stå på mere. Jeg har absolut ingen tillid til at jeg bliver behandlet godt det næste sted jeg ender. Jeg er også blevet i tvivl om hvad jeg skal. Jeg troede egentlig at den stilling jeg udfyldte i fire uger hos Best Of Online, var lige mig. Det er den desværre bare ikke. Måske jeg er fordi jeg er i det helt forkerte fag. Måske fordi min kreativitet og mod på at udforske og lære nyt indenfor mit fag er smulret. Den er nærmest ikke eksisterende på nuværende tidspunkt. Den kan selvfølgelig komme tilbage i det rigtige job. Det er svært at søge jobs og være kreativ, når man ikke har lysten og modet til det.

Så nu står jeg her. Mutters alene med et, for mig, meget stort valg. Skal jeg skifte retning med en anden uddannelse. Skal jeg starte selvstændigt. Nogen vil mene at jeg skal tage mig godt og grundigt sammen og fortsætte, for at finde et job.

Finde min passion

Pt. har jeg ikke lyst til nogen af delene. Jeg har faktisk bare lyst til at være mig og finde mig selv. Jeg vil gerne finde ud af hvad jeg virkelig er passioneret omkring – og leve af den passion. Jeg er færdig med at job- og  uddannelsesshoppe. Udarbejde på diverse iværksætter retninger jeg kan tage. Det hænger mig langt ud af halsen og jeg står ligesom fast i samme rille. Jeg kommer INGEN vegne med det.

Samtidig kommer jeg nok aldrig til at tage et arbejde, for at nøjes eller for pengenes skyld. Som jeg f.eks. gjorde ved Anders Andersens Rengøring. Jeg ved godt at det er en lad holdning at have. Det er desværre bare IKKE første gang jeg bliver behandlet dårligt eller groft hos en arbejdsgiver. Altså et job som er lavest på ranglisten (ufaglært arbejde). Håber den sætning giver mening for det er ikke til for at støde nogen!!

Så ja, jeg fortsætter sgu nok lidt endnu som arbejdsløs. Uvist om hvad min fremtid vil bringe. Med en selvværd der stille og roligt forsvinder ind. Samtidig med en usikkerhed på mine egne evner vokser.

Afslutning og fremtiden skal nok komme

Nu lyder det enormt trist og som om jeg har mistet mod på alt. Sådan er det jo heldigvis ikke. Jeg brygger på nogle nye planer for at finde min passion. Jeg skal også lige have en ordentlig afslutning med Anders Andersens Rengøring. Forhåbentligt kommer den på onsdag d. 17 januar! Kryds fingre for at der er mere held i den end min jobsøgning. Det er jo svært at få erstatning for at være udsat for sexchikane. Hvilket jeg i grunden ikke forstår. Det skaber jo lige så store psykiske skader og ar (hvis ikke større) end fysiske skader eller vold…

Jeg skal nok komme med en nærmere opdatering på Anders Andersens Rengøring og sexchikane sagen når jeg kan og må!

Du kan evt. læse mere om min tid hos Best Of Online her.

Skriv et svar